Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Moderniseringen av SSAB-anläggning klar

Publicerad av
Simon Matthis - 13 dec 2018

SSAB:s investeringsprojekt för modernisering av inmatningssektionen av betningslinjen vid Hämeenlinna-anläggningen i Tavastehus har nu slutförts. Enligt SSAB stöder investeringen företagets tillväxtstrategi inom fordonsindustrin och möjliggör en högre produktionsvolym av mer avancerade tunnplåtsprodukter.

Metallbelagda tunnplåtsprodukter säljs direkt till kunder inom fordons- och byggindustrin och de bearbetas även ytterligare till färgbelagda produkter vid våra färgbeläggningslinjer.

– Moderniseringen gör linjen bättre lämpad för tillverkning av höghållfasta stålsorter för exempelvis fordonsindustrin, säger Olavi Huhtala, Chef för SSAB Europe, i ett pressmeddelande.

SSABs investering om ca 370 miljoner kronor i att modernisera inmatningssektionen för betningslinjen vid Hämeenlinna-anläggningen omfattade mekanisk, elektrisk och automatikutrustning, liksom nya lokaler för dessa installationer samt ett kontrollrum för inmatningssektionen och anordningar för borttagning av grader.

– Den nya lasersvetsmaskinen möjliggör de krävande stålkvaliteter som används inom fordonsindustrin för smidig svetsning. Scalebreakern förbättrar betningslinjens prestanda, vilket effektiviserar hela processen, säger Huhtala.