Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Alfa Laval säljer lönsam verksamhet - 400 får lämna 

Foto: Alfa Laval
Foto: Alfa Laval
Publicerad av
Simon Matthis - 14 dec 2018

Alfa Laval har tecknat ett övergripande avtal med LU-VE-koncernen om att sälja den del av sin luftvärmeväxlarverksamhet som är relaterad till kommersiella/industriella luftvärmeväxlare, för närvarande placerad i det så kallade ”Greenhouse”.

Transaktionen förväntas slutföras under första halvåret 2019.

Produktgruppen luftvärmeväxlare utgör idag den största delen av ”the Greenhouse”. Den flyttades dit 2016, tillsammans med några andra utvalda produktgrupper för att ges bästa möjliga förutsättningar för ett förbättrat resultat. Strategin har visat sig vara framgångsrik och luftvärmeväxlarverksamheten redovisade intäkter på mer än 1 miljard kronor under den senaste 12-månadersperioden.

– Verksamheten har verkligen förbättrats under de senaste två åren både avseende tillväxt och lönsamhet. Dock har vi dragit slutsatsen att verksamheten kommer att få ännu bättre möjligheter att fortsätta sin utveckling inom LU-VE-koncernen, säger Tom Erixon, VD och koncernchef för Alfa Laval i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen om att avyttra produktområdet för kommersiella/industriella luftvärmeväxlare till LU-VE-koncernen kommer att påverka cirka 400 anställda, i huvudsak placerade vid anläggningarna i Italien, Finland och Indien.