Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Endomines börjar producera guld i Idaho

Foto: Endomines
Foto: Endomines
Publicerad av
Simon Matthis - 28 dec 2018

Endomines AB, noterat på Nasdaq Stockholm och  Nasdaq Helsinki, har inlett guldproduktion i sin guldgruva Endomines Friday i Idaho, USA. I ett pressmeddelande skriver företaget att cirka 700 ton guldmalm producerats och levererats till anrikningsverket.

De sista leveranserna och installationerna av utrustningen vid anrikningsverket pågår som bäst och den initiala produktionen av guldkoncentrat förväntas påbörjas i slutet av januari. Avfallsområdet som är beläget bredvid anrikningsverket slutfördes i början på december. Uppstart av gruvan och guldkoncentrat produktionen planeras äga rum under det första kvartalet av 2019.

Projektet vid Friday gruvan startade i mars 2018 direkt efter att tillgången anskaffats.  

– Jag kan stolt konstatera att malmproduktionen vid vår Friday guldgruva i Idaho, USA, har påbörjats. Gruvprojektet har framskridit med exceptionell fart och nådde målet för malmproduktion i god tid före den ursprungliga tidtabellen, säger Endomines VD Saila Miettinen-Lähde.

Endomines AB är ett gruvbolag med fokus på guld. Företaget prospekterar i östra Finland längs den Karelska Guldlinjen. Bolaget håller även på att påbörja gruvverksamhet i Idaho USA. Endomines strategi är ”att förvärva fyndigheter belägna i stabila jurisdiktioner, som snabbt och med begränsade investeringar kan sättas i produktion.”