Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Ny kommunikationsdirektör på Jernkontoret

Foto: Jernkontoret
Foto: Jernkontoret
Publicerad av
Simon Matthis - 08 jan 2019

Den 10 januari tillträder Maja Boström som ny kommunikationsdirektör på Jernkontoret. Maja har många års erfarenhet som kommunikationskonsult och byråchef och har även arbetat politiskt inom Centerpartiet.

– Nu kommer vi att kunna ta ytterligare kliv framåt för att synliggöra svensk stålindustris insatser för bland annat klimat och jobbskapande. Det är helt avgörande för att Sverige ska bli fossilfritt till 2045, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret, i ett pressmeddelande.

Maja Boström kommer närmast från kommunikationsbyrån Diplomat Communications, där hon arbetat som byråchef och konsult under åtta år. Dessförinnan arbetade hon på byrån JKL. Som konsult har Maja fokuserat på Public Affairs och framförallt jobbat med organisationer på reglerade marknader och med frågor som energi, miljö och hållbarhet och hon har ett stort intresse för näringslivsfrågor. Jernkontoret framhåller även att Maja har ett brett politiskt kontaktnät, bland annat efter en tid vid Näringsdepartementet och som inlånad valstrateg i Centerrörelsen under valrörelsen 2018.

– Basindustrin har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och för en kommunikations- och industrinörd som mig är det här ett dröm-gig. Nu ser jag fram emot att jobba tillsammans med experterna på Jernkontoret och bidra med min strategiska höjd, kreativitet och skarpa penna, säger Maja Boström.

 

Maja Boström efterträder Anna-Karin Nyman som avslutade sin anställning på Jernkontoret den 13 december förra året.