Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Hektisk stålbyggnadstävling för arkitekter

Foto: Byggahallbart.se
Foto: Byggahallbart.se
Publicerad av
Simon Matthis - 16 jan 2019

Stålbyggnadsinstitutet och Sveriges Arkitekter lanserar en ny typ av tävling för arkitekter, ”Steel Race Reuse – 72 timmar”. Startskottet går den 21 januari och det vinnande bidraget uppförs som entré till Konserthuset i Stockholm när Arkitekturgalan hålls den 19 mars.

”Steel Race Reuse – 72 timmar” är som namnet antyder, en tempo-tävling med fokus på cirkulärt tänkande, men också en tävling med förväntningar på stor kreativitet och nya perspektiv. Vinnande bidrag kommer att tillverkas och uppföras, för att fungera som en entré till Arkitekturgalan 2019. Dessutom kommer 40 000 kr att fördelas mellan de två eller tre bästa bidragen. Arkitekturgalan äger rum den 19 mars i Stockholms Konserthus vid Hötorget i Stockholm.

Hektisk stålbyggnadstävling för arkitekterTävlingen startar kl. 17.00 den 21 januari 2019. Då publiceras tävlingsprogrammet samt en kort filmad introduktion på byggahallbart.se och arkitekt.se samt i respektive organisations sociala medier. Därefter har deltagarna 72 timmar på sig att formge och lämna in sina bidrag.

Tävlingen är öppen för alla arkitekter och arkitektstuderande som är medlemmar i Sveriges Arkitekter.