Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Mobilaris föräras Svensk Bergsmans Hedersmärke

Publicerad av
Simon Matthis - 29 jan 2019

SGU belönade ikväll Hans Wahlquist och Mikael Nyström med den 250 år gamla gruvmedaljen Svensk Bergsmans Hedersmärke för Snille och Flit som tilldelas de som utfört särskilt berömliga insatser inom Sveriges gruvnäring. Utdelningen av medaljen skedde vid konferensen Future Mine and Mineral på Grand Hotell i Stockholm. Hedersmärket delades ut av Lena Söderberg, generaldirektör för SGU.

Juryns motivering lyder:

   ”Hans och Mikael har med nytänkande, affärsmässighet och starkt engagemang drivit fram innovativa och högteknologiska lösningar som bidragit till märkbart ökad säkerhet och höjd effektivitet i gruvorna. Lösningarna används idag inte bara nationellt utan även internationellt, och de har därmed bidragit till att stärka och synliggöra det svenska gruvklustret på ett sätt som gör att Sverige befäster sin position som ett ledande gruvland.”

Genom åren har sammanlagt 85 bergsmän fått ta emot Svensk Bergsmans Hedersmärke för Snille och Flit, senast år 2013 då två kvinnor och två män belönades med medaljen.

- Oj det här var oväntat, men jättekul. Både Hans och jag är djupt stolta av att uppmärksammas med ett kungligt hedersmärke. Wow. Vi vill dock betona att bakom våra internationella framgångar med Mobilaris Mining Intelligence™ står ett stort team av personer som med stor hängivenhet och kompetens skapat den produktsvit som nu bidrar till gruvnäringens utveckling internationellt. Vi är bara en del i teamet, säger Mikael Nyström, VD för Mobilaris, i ett pressmeddelande.

Mobilaris Mining Intelligence är en produktsvit för digitalisering av gruvor med fokus på produktion, effektivitet och säkerhet. MMI medger en realtids-vy i 3D av; var människor, utrustning och fordon befinner sig, integration av maskin-, system- och sensordata, skiftplanering och dispatch, trafikstyrning samt realtids analytics.