Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Epiroc vinner stor order för ny koppargruva i Peru

Publicerad av
Simon Matthis - 04 feb 2019

Epiroc meddelar att de fått en betydande order från Anglo American för bolagets nya koppargruva i Peru.

Anglo American har beställt flera borriggar och relaterad utrustning som ska användas vid sitt nya koppardagbrott Quellaveco i Moquegua, Peru. Maskinerna ska bidra till att gruvan, som ännu inte öppnats, drivs med optimal säkerhet, produktivitet och effektivitet. Ordern uppgår till cirka MSEK 385. Huvuddelen av ordervärdet bokfördes under fjärde kvartalet 2018, medan en mindre del bokas under första kvartalet 2019.

– Vi är stolta att återigen samarbeta med Anglo American och spela en nyckelroll i att se till att deras nya gruva i Peru drivs på det mest produktiva, säkra och kostnadseffektiva sättet”, säger Helena Hedblom, Epirocs Gruv- och Infrastrukturchef, i ett pressmeddelande.

Ordern inkluderar borriggarna Pit Viper 351 och SmartROC D65, operatörstationen BenchREMOTE för fjärrstyrning, bergborrverktyg och hydraulspett HB 10000. Maskinerna har flera högteknologiska funktioner. Till exempel kan operatörerna fjärrstyra riggar från säkert avstånd. Leveranserna börjar tidigt under 2020 och fortsätter under 2021.

Quellaveco är en av världens största kopparreserver och projektet kommer att anställa tusentals personer. Kopparproduktionen förväntas starta 2022.