Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Nyskapande VR-showroom öppnar Ovakos dörrar

Foto: Ovako
Foto: Ovako
Publicerad av
Simon Matthis - 22 mar 2019

Stålkoncernen Ovako har med hjälp av en VR-lösning gjort det möjligt att besöka samtliga Ovakos produktionsorter med hjälp av ett headset. Den innovativa lösningen har tagits fram i samarbete med CLVR Works och IVAR Studios.

Ett virtuellt showroom stod i centrum när Ovako i februari 2019 invigde sitt nya besökscentrum i Hofors. Genom att sätta på sig ett Virtual Reality-headset teleporteras besökarna till samtliga av Ovakos olika produktionsorter i Sverige och Finland - och får uppleva centrala delar av produktionslinjen som att de var där.

- Genom att på ett spännande sätt ta våra besökare på virtuell verksvisning genom Ovakos produktionsflöden adderar vi helt nya möjligheter att visa upp vår verksamhet. Vi tror starkt på VR-teknikens möjligheter framöver och våra virtuella visningar har redan resulterat i många positiva lovord. Samarbetet med CLVR Works och IVAR Studios i produktionen har fungerat bra och vi är stolta över slutprodukten, säger Göran Nyström, vvd marknadsföring och teknologi på Ovako i ett pressmeddelande.

De virtuella besöken är mellan 3-8 minuter, med en berättarröst som guidar besökaren genom de olika verksprocesserna på engelska eller svenska. VR-headseten är också synkroniserade och styrs av en platta, upp till 8 besökare kan gå samma visning samtidigt.

Utöver att använda VR-besöken i sitt besökscentrum så använder Ovako materialet flitigt på olika mässor där mässbesökare får samma möjlighet att teleporteras till de olika produktionsorterna. På så sätt kan Ovako på ett smidigt sätt erbjuda vem som helst att kliva rakt in på ett av stålverken.

- Genom ett nytt berättarsätt och addera banbrytande VR-teknik, har vi skapat en helt ny, användarvänlig och skalbar tjänst. På CLVR Works arbetar vi dagligen med affärsutveckling och projektledning av smarta, värdeskapande VR-applikationer och Ovakos specifika lösning har potential att revolutionera sättet företag och organisationer kommunicerar och lär ut kunskap på bred front säger Viktor Peterson, VD på CLVR Works.