Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Hybrit dragplåster på Hannovermässan

Foto: SSAB
Foto: SSAB
Publicerad av
Simon Matthis - 03 apr 2019

SSAB:s, LKAB:s och Vattenfalls gemensamma initiativ Hybrit lyfts nu fram som ett spännande hållbarhetssamarbete på en av världens största industrimässor i Hannover. Samtliga VD:ar för de tre bolagen är på plats i Tyskland för att visa resten av Europa att det går att tillverka fossilfritt stål.

- Vi är på väg att göra ett revolutionerande tekniksprång och visa världen att det går att tillverka stål utan att släppa ut koldioxid, säger Martin Lindqvist, vd för SSAB, i ett pressmeddelande.

De tre bolagen deltar med en monter och seminarium i den svenska paviljongen, där Sverige som partnerland 2019 visar upp hur samarbete, innovation, hållbarhetsvisioner och digitalisering lyckats placera Sverige i framkant.

Även Martin Pei, teknisk direktör i SSAB och ordförande i Hybrit deltar på Hannovermässan. Han menar att all utveckling inte går att göra i små successiva steg.  

- Vi utmanar en tusenårig vedertagen masugnsteknik med en ny vätgasbaserad direktreduktion som aldrig tidigare testats i industriell skala. Det är stort, både för SSAB och för Sverige. Nu har vi kommit halvvägs i att bygga en pilotanläggning för fossilfri ståltillverkning som ska stå klar redan nästa år, säger Martin Pei, teknisk direktör SSAB och ordförande för Hybrit.