Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Sanyo Special Steels förvärv av Ovako nu slutfört

Foto: Ovako
Foto: Ovako
Publicerad av
Simon Matthis - 04 apr 2019

Japanska Sanyo Special Steels förvärv av Ovako har nu genomförts. I samband med förvärvet har Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation (NSSMC), ökat sitt ägande i Sanyo Special Steel som nu blir ett majoritetsägt dotterbolag till NSSMC. Detta möjliggör ett tätare samarbete mellan de tre bolagen med ambition att bli världsledande inom specialstål. Det framgår av ett pressmeddelande.

 

- Sanyo Special Steel har lång erfarenhet av att tillverka hög-kvalitativt stål. Tillsammans kommer vi att kunna dra nytta av varandras expertis, erfarenhet och globala bredd inom NSSMC koncernen. Vi ser fram emot att ytterligare kunna stärka Ovakos kommersiella erbjudande inom specialstål till våra kunder på den globala marknaden, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef för Ovako.

 

Sanyo Special Steel är en producent av långa produkter i specialstål med ett sortiment av stänger och sömlösa rör inom kullagerstål och andra höghållfasta stål, men även inom rostfritt stål, värmeresistenta stål och verktygsstål. Dessutom tillverkas smidda och bearbetade stålprodukter.

Bolaget är noterat på Tokyo Stock Exchange.