Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Gränges ingår nya låneavtal

Foto: Gränges
Foto: Gränges
Publicerad av
Simon Matthis - 08 apr 2019

Gränges har refinansierat kreditavtalet som ursprungligen finansierade förvärvet av den amerikanska verksamheten i augusti 2016. Det nya kreditavtalet ska Gränges en kostnadseffektiv finansiering, ökad finansiell flexibilitet samt förlängda löptider. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

De nya kreditfaciliteterna består av en revolverande kreditfacilitet tillgänglig i flera valutor om 2 000 MSEK med en löptid på tre år med förlängningsoption till fem år, ett lån (eng. Term Loan) på 100 MUSD med en löptid på fem år samt en revolverande kreditfacilitet om 50 MUSD med en löptid på tre år för det amerikanska dotterbolaget Gränges Americas Inc.

Arrangörer (eng. Mandated Lead Arrangers) av kreditavtalen var Danske Bank A/S, Danmark, Sverige filial, Nordea Bank Abp, filial i Sverige och Svenska Handelsbanken AB (publ). Danske Bank A/S kommer att ha rollen som facilitetsagent.

Gränges har även ingått ett ytterligare låneavtal med AB Svensk Exportkredit om 25 MUSD med en löptid på fyra år.

I samband med upptagandet av de nya lånen kommer motsvarande belopp återbetalas på den ursprungliga kreditfaciliteten. De nya kreditavtalen förväntas ha en neutral inverkan på Gränges finansiella kostnader under innevarande år.