Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Thyssenkrupp på jakt efter nya partner för sin stålaffär

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Publicerad av
Simon Matthis - 14 maj 2019

Sedan Thyssenkrupps fusion med Tata Steels ståldivision gick i stöpet söker Thyssenkrupp nya partner för sin stålaffär. Det förklarade bolagets vd Guido Kerkhoff på söndagen i en intervju med den tyska tidningen Handelsblatt.

– Inom stål söker vi naturligtvis andra konsolideringsmöjligheter. Men med tanke på Europeiska kommissionens nuvarande inställning ser jag ingen möjlighet till större fusioner, så vi kommer att förbli majoritetsaktieägare, sade Guido Kerkhoff.

Stora strukturomvandlingar är att vänta inom Thyssenkrupp, bland annat genom att 6000 tjänster försvinner inom koncernen, vilket motsvarar fyra procent av personalstyrkan. Bolaget är sedan flera år pressat av investerare att förbättra sitt resultat genom att förenkla sin organisationsstruktur.

Thyssenkrupp har meddelat att man förväntar sig ett negativt kassaflöde för innevarande räkenskapsår, som man hoppas delvis motverka genom en planerad avknoppning och börsintroduktion av sin hissdivision.

– Vi ska ta itu med det så snart som möjligt och sedan se titta på när tillfälle för det är, sade Guido Kerkhoff till Handelsblatt.