Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

​Internationell gruvkonferens till Skellefteå

Publicerad av
Simon Matthis - 16 maj 2019

Gruvaktörer från hela världen samlas i Skellefteå 12-13 juni när OECDs internationella gruvkonferens ”Meeting of Mining regions and Cities” arrangeras. I programmet medverkar bland andra ledande företrädare för gruv- och mineralindustrin från hela världen, nationella och regionala aktörer samt representanter för EU-kommissionen med ansvar för resurseffektivitet och råmaterial och OECD. Under två intensiva dagar diskuteras bland annat hållbar utveckling av gruvindustrin.

– Vi är glada att OECD väljer att lägga sin första konferens i Europa i Västerbotten. Västerbotten har en lång tradition av gruvindustri som spelat en viktig roll för den ekonomiska och regionala utvecklingen där vi idag tillsammans med Norrbotten står för 90 procent av EU:s produktion av järnmalm, säger Erik Bergkvist (S), regionråd i Region Västerbotten, i ett pressmeddelande.

I juni månad är det första gången som OECD väljer att arrangera sin internationella gruvkonferens i Europa. Konferensen har tidigare ägt rum i Antofagasta (Chile) och Darwin (Australien). Extra fokus kommer att riktas åt gruvnäringens gröna omställning och hur vi tillsammans skapar tillväxt och attraktivitet.