Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Normet gjorde historia genom batteriplacerade explosiva laddningar

Batteribaserad laddning gör explosionsladdningen säkrare och effektivare, eftersom det inte finns något behov av att tillsluta till gruvans elnät. Foto: Normet
Batteribaserad laddning gör explosionsladdningen säkrare och effektivare, eftersom det inte finns något behov av att tillsluta till gruvans elnät. Foto: Normet
Publicerad av
Markku Björkman - 12 jun 2019

Normet demonstrerade batterielektrisk emulsionsladdning i produktionsmiljön under jord den 4 juni i Pyhäsalmigruvan, i Finland genom Charmec MC 605 VE SD-teknik, för första gången i Europa.

Charmec MC 605 VE SD, öppnar enligt företaget, en ny era för laddning i underjordiska gruvor. Normet SmartDrive (SD) -batteri-elfordonsteknik som är integrerad med den senaste tekniken för emulsionsladdning erbjuder högsta värde för kunden när det gäller säkerhet, hälsa, ergonomi och produktivitet, med noll mängd lokala utsläpp.

Tillverkaren hänvisar till att ”Charmec MC är globalt känd laddare och dess laddningsteknik är bevisad under de svåraste förhållandena.”

- Charmec MC 605 VE SD erbjuder ett komplett utbud av tillbehör som uppfyller olika kundbehov och förbättrar moderna underjordiska utvecklings- och produktionsladdningsoperationer med ökat kundvärde, meddelar företaget.

Batteriladdning kompletterar Normets marknadsledande underjordiska laddningsutbud. Laddningsutrustningen har utformats, enligt företaget, med säkerhet och mekanisering i åtanke för att kunna uppfylla även de mest krävande kundbehoven över hela världen.