Mötesplatsen för dig inom gruv- och stålindustrin, jul, 18 2019
Senaste Nytt

​Proplate investerar 17 miljoner i Oxelösund

Flygfoto över Proplates 59 000 m2 stora produktionsanläggning i Oxelösund, med SSAB som närmaste granne.
Flygfoto över Proplates 59 000 m2 stora produktionsanläggning i Oxelösund, med SSAB som närmaste granne.
Publicerad av
Simon Matthis - 28 jun 2019

Det senaste året har grovplåtsleverantören Proplate investerat 17 miljoner kronor i sin anläggning i Oxelösund. Nya maskiner gör det möjligt att ta ännu större order samtidigt som delar av anläggningen byggts om för att gör tillverkningen ännu mer effektiv.

-Kunderna finns på en internationell marknad och med våra senaste investeringar kan vi möta deras växande behov av extremt högkvalitativa och stora komponenter i grovplåt, säger Max Björk, VD.

En förbättrad arbetsmiljö är också resultatet av de genomförda investeringarna. Den genomgripande ombyggnationen av en produktionshall och installationen av ny skärmaskin har skett i samråd med produktionspersonal.  

Investeringar har genomförts i hela produktionsverksamheten. Från installation av en ny Messer Omnimat plasmaskärmaskin i en renoverad och ombyggd produktionshall, till fördubbling av blästerkapaciteten och en ny svetsrobot. Dessutom har målningsanläggningen byggts ut för att klara fler och längre artiklar.

Proplate är en leverantör av komponenter i grovplåt till globala företag inom kran-, vind- och gruvindustri samt till tillverkare av entreprenadmaskiner. Slutprodukter är t ex bandgående lyftkranar och mobilkranar, fundamentlösningar till vindkraftverk, entreprenadmaskiner samt kvarnar i gruvor.