På jakt efter den bästa gruvinnovationen

Ill: SIP Strim

Det strategiska innovationsprogrammet SIP STRIM har instiftat en ny utmärkelse, SIP STRIM Swedish Mining Innovation Award. Utmärkelsen som delas ut den 27 november kommer att premiera en innovation eller annat som varit av stor betydelse för gruv- och innovationssverige.

Nu går SIP STRIM ut och efterfrågar nomineringar för bästa gruvinnovation. Man har på sig fram till den 15 september att nominera en innovation, ett projekt, en organisation, en person eller annat som varit av stor betydelse för gruv- och innovationssverige.

En jury med representanter från innovationssverige kommer att ta fram tre finalister, och under hösten kommer dessa tre innovationer att presenteras med varsin film. Juryn utser sedan under pompa och ståt vinnaren av SIP STRIM Swedish Mining innovation Award på branschorganisationen Svemins höstmöte på Nalen i Stockholm den 27 november.

Vårt syfte med det här priset är att synliggöra Svensk gruvinnovation. Vi vet att Sverige ligger i framkant globalt, och det här är ett jättebra sätt att sprida kännedom om svensk innovation nationellt och internationellt, säger Jenny Greberg, programdirektör på SIP STRIM tillika juryns ordförande.

Förutom äran och pokalen så kommer vinnaren att få ett skräddarsytt pris i form av något som kan boosta eller sprida innovationen.