VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationspris

Bild: MM Maschinenmarkt

Bland 2 100 företag som ställer ut på metallbearbetningsmässan EMO i Hannover har det tyska magasinet MM Maschinenmarkt valt ut svenska VBN Components som en av finalisterna för sitt innovationspris.

En av världens största verkstadsmässor, EMO i Hannover, pågår mellan 16–21 september 2019. Mer än 2 100 utställare från 47 länder visar sina innovationer och produkter för de 130 000 besökare som väntas. Den officiella mässtidningen produceras av tyska MM Maschinenmarkt, som även har valt att dela ut sitt innovationspris på mässan. De nominerade tävlar i kategorierna verktygsmaskiner, additiv tillverkning, precisionsverktyg, software, produktions- och processautomation, mätteknik och kvalitetssäkring.

Svenska VBN Components med sin 3D-printade hårdmetall Vibenite 480 är en av tre finalister i kategorin additiv tillverkning. Endast produkter som är redo för försäljning kan medverka. Innovationerna ska också ha lanserats inom de senaste 12 månaderna.

– Det är riktigt roligt att uppmärksammas på en mässa där så många innovationer visas. Vi åker självklart dit för att bygga vidare på vårt internationella nätverk och MM Maschinenmarkts pris ger oss en bra plattform för detta, säger Martin Nilsson, VD på VBN Components, i ett pressmeddelande.