Rysslands största guldproducent installerar säkerhetssystem

Ger operatörer större kontroll över sitt fordon. Foto: Vist Group

Vist Group har annonserat den senaste implementeringen av Orlaco ”Collision avoidance System”. Lösningen kommer att implementeras i guldgruvan som ägs av Polyus, Rysslands största guldproducent, för att säkerställa högsta säkerhetsstandarder.
 
– Med 30 procent av alla olyckor på arbetsplatser 2018 orsakade enligt International Council of Mining and Metals, av mobil utrustning. På Vist har vi visat vår förmåga att öka säkerheten i gruvverksamhet genom implementering av banbrytande lösningar, säger German Popov, divisionschef vid Vist Group.
 
Orlaco ”Collision avoidance System”. består av en uppsättning kameror och radar monterade på gruvutrustning. Informationen kommuniceras sedan till föraren via en bildskärm, vilket möjliggör för en större rumslig medvetenhet om sitt fordon och det omgivande området.

Funktionerna inkluderar ett inbyggt varningssystem som automatiskt varnar transportoperatören för all utrustning, personer, stenblock, stolpar och andra stationära strukturer inom en 30 meters radie. Sammantaget har systemet utformats för att ge operatörer större kontroll över sitt fordon för manövrering, främst där utrymmet är trångt, där andra fordon eller människor kan finnas för att säkerställa största möjliga nivå av säkerhet.
 
Implementeringen av den senaste säkerhetslösningen följer företagets tidigare initiativ 2017, då ett liknande Orlaco-säkerhetssystem implementerades på affärsenheten Krasnoyarsk i Polyus. Enligt resultaten från undersökningen visar att 77 procent av gruvutrustningsoperatörerna var helt nöjda med det installerade systemet och dess användarvänlighet, 78 procent noterade en ökning av säkerhetsnivån i arbetet och 75 procent uppskattade mörkerseendet från kamerorna som positivt.