Gränges drar ned 22 tjänster inom tjänstemannaorganisationen i Sverige

Gränges genomför organisationsförändringar i den svenska verksamheten. Arkivbild

Som ett led i Gränges Europas effektiviseringsarbete har beslut fattats om organisationsförändringar i den svenska verksamheten. Den nya organisationen syftar till att stärka Gränges Europas kunderbjudande, kostnadseffektivitet och långsiktiga konkurrenskraft. I samband med omorganisationen kommer neddragningar att göras med upp till 22 tjänster inom tjänstemannaorganisationen i Sverige.

– Vi jobbar ständigt med att effektivisera och utveckla verksamheten. Den nya organisationen är mer kund- och marknadsanpassad och syftar till att vässa vårt kunderbjudande, stärka Gränges Europas konkurrenskraft och bidra till fortsatt tillväxt, säger Jörgen Abrahamsson, President Gränges Europe.

Omorganisationen bidrar också till en tydligare styrning och möjliggör en bättre intern kompetensförsörjning.

De beslutade åtgärderna beräknas medföra kostnader om totalt cirka 15 miljoer kronor under fjärde kvartalet 2019. Förhandlingar med fackliga representanter har påbörjats och före utgången av november 2019 beräknas samtliga berörda medarbetare ha informerats. Per den 30 september 2019 hade Gränges Europa 490 medarbetare anställda i Sverige, varav 161 tjänstemän.