Epiroc digitaliserar Pucobres gruvverksamhet i Chile

Pucobres kontrolltorn. Foto: Epiroc

Epiroc har tecknat samarbetsavtal med Sociedad Punta del Cobre SA i Chile om att digitalisera bolagets gruvverksamhet för att stärka produktiviteten och säkerheten.

Epiroc ska hjälpa Sociedad Punta del Cobre, mer känt som Pucobre, med att förstärka sin gruvverksamhet i Atacama-regionen i norra Chile. I samarbetet ingår att definiera nya arbetssätt och nya roller såväl som utveckling av ett integrerat informationshanteringssystem.

Epirocs nya 6th Sense Mine Management Solution kombinerar Pucobres befintliga system med t.ex. Mobilaris schemaläggare och andra funktioner för uppgiftshantering och rapportering. Den nya lösningen är redan synlig i Pucobres nyetablerade kontrolltorn.

– Vi är glada över att samarbeta med Pucobre för att modernisera deras gruvverksamhet och göra den säkrare och mer produktiv genom våra digitala lösningar och 6th Sense, säger Helena Hedblom, Epirocs Gruv- och infrastrukturchef.

– Detta representerar framtiden inom gruvdrift, tillägger hon.

Systemet kan anslutas till kundens befintliga maskinpark oavsett märke eller modell. 6th Sense är Epirocs nya sätt att optimera kundernas processer genom automatisering, systemintegration och informationshantering.

Pucobres Epiroc-utrustning inkluderar produktionsborriggen Simba, ortdrivningsriggen Boomer, underjordslastaren Scooptram och gruvtrucken Minetruck. Epiroc förser även Pucobre med förbrukningsvaror och service.