Arctic Minerals utser ny vd

Foto: Arctic Minerals

Styrelsen i Arctic Minerals AB har utsett Jonatan Forsberg till ny VD för koncernen. Han ersätter Krister Söderholm, som går i pension, men kvarstår som styrelseledamot. Jonatan tillträder som VD den 1 mars 2020.

Jonatan Forsberg, född 1980, har 14 års erfarenhet från koncernledningar inom gruv- och verkstadsindustrin samt från finansbranschen. Han kommer senast från rollen som CFO för Velcora Holding AB, en industrikoncern som tidigare ägdes av FSN Capital och som 2019 såldes till S&P500-koncernen Idex Corporation.

– Det gläder mig att Jonatan Forsberg väljer att tillträda som VD för Arctic Minerals. Hans bakgrund från noterade gruvbolag och från finansbranschen gör honom väl lämpad för uppdraget. Jonatans erfarenhet från flera olika koncernledningar tillsammans med hans finansiella bakgrund är ett utmärkt komplement till den mycket gedigna gruv- och prospekteringserfarenhet som nuvarande ledning och styrelse besitter. Med Jonatan som VD har vi nu ett starkt lag på plats för att vidareutveckla Arctic Minerals med fokus på värdeskapande prospektering,  säger styrelsens ordförande, Peter Walker, i ett uttalande.

Arctic Minerals är ett nordiskt prospekteringsföretag, som fokuserar på prospektering efter koppar, zink, guld och batterimetaller i Finland.