Ny ordförande för Gränges

Foto: Gränges

Anders G. Carlberg, styrelseordförande för Gränges AB sedan 2014, kommer att avgå som ledamot och ordförande för Gränges styrelse vid årsstämman den 7 maj 2020.

 

I samband med tillkännagivandet, att Anders G. Carlberg vid 76 års ålder väljer att avgå som styrelseordförande, föreslår Gränges valberedning Fredrik Arp som ny styrelseordförande.

 

Under Anders G. Carlbergs tid som styrelseordförande och sedan börsnoteringen av Gränges aktie 2014, har Gränges mer än fördubblat sin försäljningsvolym och vinst.

– Det har varit produktiva och framgångsrika år med fokus på implementering av strategin och med stark lönsam tillväxt. Gränges har idag en ledande global position med en solid plattform för tillväxt, och med en kompetent och väl sammansatt ledning. Jag är övertygad om att Gränges är mycket väl positionerat för fortsatt hållbar och lönsam tillväxt, säger Anders G. Carlberg i ett presmeddelande.

 

Fredrik Arp har tidigare varit VD för Volvo Cars Corporation och Trelleborg AB. Han är för närvarande styrelseordförande i Bravida Holding AB och Nolato AB, samt styrelseledamot i Vattenfall AB och Swedfund International AB.