Gemometrics expanderar utomlands

Foto: Gemometrics

Gemometrics, ett Luleåbaserat företag specialiserat på verktyg för identifiering av ädelstenar, meddelar att de tagit in 3,5 miljoner kronor i en investeringsrunda för att investera utomlande. Syftet med emissionen är att accelerera den globala expansionen som bolaget påbörjade för drygt ett år sedan.

 

– Det senaste kapitaltillskottet möjliggör vår fortsatta expansion, i framförallt Nordamerika, Mellanöstern och Asien, vilket tar oss ett steg närmare vår vision om en trygg handel med ädelstenar”, säger Gemometrics VD Daniel Smirat i pressmeddelandet och fortsätter:

 

 – Eftersom lejonparten av vår försäljning utgörs av export till Europa och Asien har vi känt av effekterna av coronaviruset, samtidigt ser vi ett ökat intresse för vår produkt och antalet distributörer ökar varje månad, vilket är ett tecken på att vi fyller ett behov som existerar på marknaden.

 

De senaste decennierna har behovet av ett verktyg för identifiering av ädelstenar blivit nödvändigt, enligt Gemometrics. Orsaken är de stora mängder syntetiskt tillverkade diamanter i cirkulation som skapar osäkerhet i validering och värdering hos experter. Syntetiska diamanter kan ha exakt samma optiska, kemiska och fysikaliska egenskaper som naturliga.