Ny affärsområdeschef för Ovako Hofors

Foto: Ovako

Rickard Qvarfort har utsetts till ny affärsområdeschef för Ovako i Hofors. Han tillträder den nya tjänsten den 1 juli, 2020 och efterträder då Erik Bohman, som själv valt att lämna Ovako för att ta sig an nya utmaningar. I samband med denna förändring utses Björn Wiborg till tillförordnad  affärsområdeschef för SmeBox.

 

Rickard har varit anställd på Ovako sedan1993 och kommer närmast från rollen som affärsområdeschef för Smebox. Han har under sin tid på Ovako haft många olika roller och arbetat på fler av våra siter, där ibland som ansvarig för Rör och Ring i Hofors.

 

‒ Rickard har under sin tid som affärsområdeschef för SmeBox framgångsrikt utvecklat verksamheten och stärkt lönsamheten för affärsområdet. Han kommer med sin värdefulla kompetens och breda erfarenhet från stora delar av organisationen och vår affär kunna ta vid och driva utvecklingen vidare för att skapa långsiktig stabilitet för Ovako i Hofors, säger Marcus Hedblom, vd och koncernchef.

 

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin.

 

Företagets produktion är baserad på återvunnet skrot. Ovako är sedan mars 2019 ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation.