Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery Minerals

Foto: Eurobattery Minerals

Eurobattery Minerals har utsett Henrik Johannesson till styrelsemedlem och styrelseordförande. Han valdes in vid företagets årsmöte den 17 juni 2020. Henrik ersätter Monia Benbouzid.

– Vi välkomnar Henrik till vårt team. Kombinationen av hans strategiska kunskap och internationella erfarenhet är av stort värde för företaget när vi fortsätter vår tillväxt som grunden för den europeiska batteribranschen. Som styrelseordförande kommer han att spela en viktig roll för företagets fortsatta utveckling under kommande år. Vi tackar också Monia för hennes arbete och önskar henne lycka till i framtida uppdrag, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals.

Henrik startade sin karriär som advokat på Vinge och har därefter haft flera olika ledande positioner på Oriflame Cosmetics och Oriflame Global Management som bland annat managing director och vice president för företaget.

Henrik har en examen i juridik från Lunds universitet, har studerat ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm samt genomfört en executive-utbildning vid Harvard Business School.

– Jag är glad att bli en del av Eurobattery Minerals. I min roll som styrelseordförande ser jag fram emot att arbeta nära Roberto och stödja genomförandet av vår vision att ge den växande elbilsbranschen tillgång till etiska och fullt spårbara batterimineraler, säger Henrik Johannesson.

Förutom Henrik så omvaldes både Roberto García Martínez och Jan-Olof Arnbom till styrelseledamöter.