Rekordhöga kopparhalter funna vid provborrningar i Kiruna

Foto: Copperstone Resources

Prospekteringsföretaget Copperstone Resources meddelar att de funnit höga kopparhalter i den nedlagda gruvan Viscaria i Kiruna. Företaget har borrat nästan 8 000 meter av planerade 22 000 meters borrningar före en eventuell återöppning av gruvan.

”Resultaten visar på signifikanta borrhålsskärningar av koppar i järnsten innanför såväl som utanför befintlig mineralresursgräns. Bolaget kommer nu att påbörja arbetet med att uppgradera mineralresurserna och skala upp sina projektplaner”, skriver Copperstone Resources i ett pressmeddelande.

– Dessa mycket övertygande resultat uppmuntrar oss att fortsätta våra borrkampanjer i Viscaria-projektet, med en planerad återöppning av gruvan i sikte. D-zonen ökar med varje borrhål och Viscaria kopparprojekt växer stadigt. Med indikationer på koppar av hög halt är vår ambition att ytterligare uppgradera den redan stora mineralresursen. Som en följd av det växande projektet och ökad information från mineraliserade borrkärnor kommer vi att behöva lägga ytterligare investeringar och tid i den tekniska delen av miljötillståndshandlingarna. Parallellt ser jag fram emot att stärka organisationen ytterligare, kommenterar vd Michael Mattsson.