Ferronordic expanderar i Ryssland

Lars Corneliusson. Foto: Ferronordic

Ferronordic, ett svenskt service- och försäljningsföretag inom områdena anläggningsmaskiner och lastbilar, meddelar att de har tecknat avtal med företaget Chernogorskaya Mining Company för att medverka vid utvecklingen av en ny gruva för utvinning av platinagrupp-metaller i Rysslands Krasnoyarsk-region. Ferronordic kommer att anta rollen som generalentreprenör för projektet. Enligt rådande antaganden och prognoser kommer projektet att bidra cirka 5-6% av Ferronordics omsättning under 2019 i Ryssland/CIS under verksamhetsåren 2021 och 2022.

 

Ferronordic kommer att förbereda gruvområdet för byggnation av en bearbetningsanläggning och tillhörande infrastruktur åt CMC. Projektet omfattar borrning och sprängning, grävning och utjämning, dränering, krossning och sortering samt anläggning av tillfarts- och gruvvägar på området. Som generalentreprenör kommer Ferronordic även att engagera underentreprenader för att utföra delar av projektet.

 

Ferronordics vd, Lars Corneliusson, kommenterar:

 

– Vi är mycket glada över denna möjlighet att utöka vår Contracting Services verksamhet, som är en hörnsten i Ferronordics tillväxtstrategi och ett affärsområde där vi ser stor potential för framtida utveckling. Vårt partnerskap med CMC gör det möjligt för oss att komma närmare en viktig kund i en spännande del av Rysslands gruvindustri och ädelmetallkomplex.  

Projektet förväntas pågå till slutet av 2022.