Gränges expanderar i Europa

Foto: Gränges

Gränges har ingått ett avtal om att förvärva återstående 49 procent av tyska GETEK GmbH och verksamheten Dispal,  inklusive tillgångar, immateriella rättigheter och varumärket Dispal, för 8,5 MEUR från Erbslöh Aluminium GmbH, som ingår i WKW-koncernen. GETEK GmbH har ägts gemensamt av Gränges (51 procent) och Erbslöh (49 procent) sedan 2017.

Enligt Gränges passar förvärvet dem strategiskt mycket väl och stärker bolagets plattform för lönsam tillväxt.

GETEK GmbH tillverkar aluminiumgöt genom avancerad sprayformningsteknik. Bolaget har två produktionsanläggningar, en i St Avold i Frankrike och en i Velbert i Tyskland, med en årlig produktionskapacitet på totalt 3 500 ton. År 2019 uppgick GETEK GmbHs omsättning till 6,3 MEUR och antalet anställda till 22.

Verksamheten Dispal tillhandahåller avancerade sprayformade aluminiummaterial med hög prestanda. Förvärvet ska bidra med nya kundsegment för Gränges inom högteknologiska industrier såsom flyg- och rymdindustrin samt industrirobotar.

– GETEK och Dispal tillför nya kapabiliteter och ny kapacitet för att bredda Gränges erbjudande av avancerade aluminiummaterial till existerande och nya kundsegment. Genom förvärvet får Gränges kapabiliteter för och tillgång till den snabbväxande marknaden för pulvermaterial för additiv tillverkning. Förvärvet passar Gränges strategiskt mycket väl och stärker vår plattform för hållbar lönsam tillväxt, säger Johan Menckel, VD för Gränges AB.