Epiroc får stororder från ryska Norilsk Nickel

Foto: Epiroc

Epiroc meddelar att de har vunnit en betydande order från Norilsk Nickel för gruvutrustning underjord som kommer att stärka säkerheten samt säkra en effektiv utveckling av gruvdriften.

Norilsk Nickel är en av världens största producenter av nickel, palladium, platina och koppar och har enligt Epiroc ett starkt fokus på automation och nya teknologier. Gruvbolaget har beställt Epirocs riggar Boltec M och Cabletec M för användning i gruvorna Oktyabrskiy, Mayak och Komsomolskiy i Ryssland med syfte att förstärka berget underjord på det säkraste och produktivaste sättet.

”Kvalitet och produktivitet är ledord – till exempel kommer flera av Boltec-maskinerna att vara utrustade med det nya automatiska bulkresin-systemet, en nyckelkomponent i Epirocs mekaniserade bultningsutveckling. Bulkresin-systemet i kombination med självborrande bultar är speciellt effektivt i svåra och ostabila bergförhållanden”, skriver Epiroc i ett pressmeddelande.

Ordern har ett värde över MSEK 100 och bokades under tredje kvartalet 2020. Utrustningen kommer att levereras från tillverkningsenheten i Örebro under fjärde kvartalet 2020.