Aluminiumföretaget Alutrade bygger ut i Växjö

Alutrade har kontor och lager i Växjö. Foto: Alutrade

Aluminiumföretaget Alutrade AB meddelar att de utökar sina lagerytor med en ny lagerlokal som ett led i en fortsatta expansionen. Byggstarten är planerad till mars.

Marknadens ökade efterfrågan och en målsättning att fortsätta växa är de främsta anledningarna till byggnationen. Trots det rådande läget med pandemin gjorde företaget under 2020 ett bra år och kunde efter andra kvartalet lägga två starka månader bakom sig, med den högsta orderingången i företagets historia.

– Stark tillväxt är ingen självklarhet med tanke på året som varit. Det gör såklart att det känns extra roligt och tacksamt att vi kan fortsätta utveckla verksamheten och expandera i den takt vi gör. Framtiden är ljus, säger Mattias Söderqvist, vd och delägare på Alutrade, i ett pressmeddelande.

För drygt två år sedan stod den senaste lagertillbyggnaden klar och invigdes i samband med företagets 35-årsjubileum. Den planerade lagerytan på cirka 1 080 kvadratmeter förväntas täcka behoven fram till år 2023. Redan nu finns planer på ytterligare en tillbyggnad av lageryta.

– Med större lagerytor får vi det utrymme som behövs för att även fortsättningsvis kunna säkerställa kvalitativa och säkra leveranser till våra kunder och det ger oss möjlighet att erbjuda moderna logistiklösningar, säger Mattias Söderqvist.