Beowulfs vd i ny attack mot regeringen

Foto: Beowulf

Gruvprospekteringsbolaget Beowulf är sedan länge irriterat på regeringens senfärdighet i frågan om järnbrytning i Kallak i Jokkmokk, där företaget investerat drygt 70 miljoner kronor, särskilt mot bakgrund av den snabba hanteringen av jättestålprojekt som H2 Green Steel och SSAB:s Hybritprojekt.

Det borde innebära att Beowulf nu får grönt ljus för sitt projekt, menar Kurt Budge, bolagets brittiska vd, som uppmanar regeringen att komma till skott i frågan.

– Det är uppenbart att det kommer behövas järnmalm av hög kvalitet för att tillverka högkvalitativt stål. Norrbotten är Sveriges kraftcentrum, där gruvdrift, energi, transport, tillverkning och innovation samlas för att leverera en hållbar ekonomisk framtid för regionen och Europa. Kallak är en del av den framtiden, säger Kurt Budge till Dagens Industri.

I ett nytt utfall mot regeringen skriver Kurt Budge, enligt tidningen: ”Om man på ett ändamålsenligt sätt kan tillåta stålverk som H2 Green Steel och HYBRIT måste man också säkerställa lika behandling av de företag och investerare som utvecklar de gruvor som kommer att mata stålverken och därmed säkra tillförlitlig leverans av järnmalm”.