Epiroc förvärvar australiskt bolag inom gruvmätningstjänster

Foto: Epiroc

Epiroc har tecknat avtal om att förvärva Kinetic Logging Services, ett australiensiskt bolag som tillhandahåller geofysiska mätningstjänster till gruvbolag.

Kinetic Logging Services, med säte i Perth, levererar gruvmätningstjänster för att bygga förbättrade geologiska modeller som hjälper gruvbolag att öka produktiviteten.

Bolagets flaggskeppsprodukt OreSight är en avancerad lösning som tillhandahåller data för borrhålsanalys och malmkoncentration i nära realtid. Gruvbolagen använder den data som OreSight samlar in från produktionsborrhålen i sina sprängmodeller för att kunna fatta bättre beslut i produktion och malmsortering, enligt Epiroc.

Bolaget ingår idag i MPC Kinetic Holdings, har cirka 180 anställda och årliga intäkter på cirka 195 miljoner kronor.

“Epiroc ser fram emot att välkomna det starka teamet på Kinetic Logging Services till Epiroc-gruppen”, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. ”Tillsammans kommer vi att tillhandahålla ett brett utbud av smarta produkter och tjänster som stärker gruvkunders produktivitet tvärs hela värdekedjan, och vi ser fram emot att erbjuda OreSight till kunder i hela världen”.

Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2021. Transaktionens belopp har inte avslöjats.