ABB nyanställer i Skellefteå

Foto: Jonas Bilberg

ABB planerar att utöka sin verksamhet i Skellefteå och nyanställa. Enligt ABB har Skellefteå ett av norra Sveriges starkaste och mest teknikintensiva näringsliv. Satsningen görs för att ”säkra tillgänglighet och service för både nya och etablerade aktörer”.

– ABB har i flera år arbetat för att expandera verksamheten i Skellefteå för att komma ännu närmare våra kunder i regionen. De senaste åren har vi mer än fördubblat antalet medarbetare och är idag 37 personer, men det räcker inte. Därför har vi satt ett nytt mål om att vara 50 medarbetare till 2023. Vi kommer till årsskiftet även att flytta verksamheten till nya lokaler anpassade för våra behov och vår växande verksamhet i den här expansiva regionen, säger Björn Jonsson, affärsområdeschef för ABB Process Automation i Sverige, i ett pressmeddelande.

ABB:s kunder finns bland annat inom batteriproduktion, gruvnäring, sågverksindustri, VA och fjärrvärme.

Det sker just nu en nyindustrialisering av Skellefteå.

– Det är otroligt inspirerande att få vara med om den här starka tillväxtsresan. Den präglas dessutom av ett bra samarbetsklimat mellan företagen, där fokus ligger på att gemensamt lösa framtida utmaningar med samhällets bästa för ögonen. Det här är en utveckling som ABB ser positivt på, och vi är glada över det förtroende som våra kunder och partners i regionen visar oss, säger Kim Salsbring, chef för ABB Process Industries i Skellefteå.