LKAB bjuder in till leverantörsdag

Foto: Sgtred/Wikimedia Commons

LKAB satsar för att locka fler företag till Norrbotten. Den 19 november bjuder LKAB in potentiella leverantörer från hela Sverige för att berätta om vilka behov som kommer att finnas i norra Sverige framåt. Strax över 1000 personer är anmälda hittills.

LKAB räknar med att det kommer att skapas över 3000 nya jobb de närmaste två decennierna kring företagets omställning till produktion av fossilfri järnsvamp och satsningen på en cirkulär gruvverksamhet, där sällsynta mineraler utvinns ur gruvavfall.

– Vår omställning skapar en marknad för många olika branscher och vi ser att arbetskraften här uppe inte täcker behoven, säger Caroline Wiss, inköpschef på LKAB, i ett pressmeddelande.

LKAB:s omställning sker i första hand på plats i Gällivare, Kiruna och Svappavaara, men även på andra orter. Enligt företaget förutsätter detta utveckling av befintliga och nya affärsmodeller, innovativa samarbeten och partnerskap. ”Med växande städer behövs dessutom mer av det människor vill ha och behöver för att trivas både på jobbet och på fritiden”, poängterar LKAB.

– Vi behöver vara kreativa tillsammans med andra företag och entreprenörer för att lyckas. Vi hoppas att fler företag ska vilja satsa i vår region, säger Caroline Wiss.