Sandvik förvärvar tyskt ingenjörsbolag inom precisionsrör

Foto: Sandvik

Sandvik meddelar att de kommer att förvärva tyska Gerling GmbH, ett ingenjörsbolag inom precisionsrör, verksamt inom bland annat den snabbt växande vätgasmarknaden.

− Genom det här förvärvet fortsätter Sandvik Materials Technology att stärka sin position genom att öka sin exponering mot växande marknader med stor potential, ett viktigt steg i att bli ett väl positionerat separat börsnoterat bolag, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

Erbjudandet innefattar innovativa ingenjörslösningar för styr- och reglerteknik av högtryckssystem till tankstationer för vätgas. Bolaget kommer att rapporteras i Tube, en division inom Sandvik Materials Technology.

”Genom att utnyttja Gerlings unika kapaciteter inom rörtillverkningsteknologi, tillsammans med den medicinska produktportföljen inom SMT, kommer även en stark position att erhållas inom högprecisionsrör för medicinska applikationer”, skriver Sandvik vidare.

− Vi ska ta positioner där vi kan dra nytta av energiomställningen mot förnybara energikällor. Förvärvet av Gerling ger oss möjligheter att accelerera tillväxten inom innovativa vätgaslösningar. Vi har redan ett framgångsrikt partnerskap med Gerling och vi kommer att fortsätta att lösa kritiska industriutmaningar tillsammans, säger Göran Björkman, affärsområdeschef för Sandvik Materials Technology.

Gerling GmbH är ett privatägt företag med huvudkontor i Hörste, Tyskland, med cirka 75 anställda. 2020 hade Gerling GmbH intäkter om cirka 90 miljoner kronor.

Köpeskillingen har inte avslöjats.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2022.