Sandvik levererar batterielektrisk utrustningsflotta till Hindustan Zinc

Foto: Sandvik

Sandvik och Hindustan Zinc har tecknat avtal (Memorandum of Understanding) om leverans av en batterielektrisk utrustningsflotta (BEV) för gruvdrift underjord till gruvan Sindesar Khurd, för att hjälpa dem nå sina ambitioner om koldioxidneutralitet.

Leveranserna planeras att inledas i det första kvartalet 2023. Sandvik skriver att det därmed blir den första batterielektriska utustningsflottan för underjordsgruvor som tas i drift i Indien.

Utrustningen som ska levereras inkluderar en LH518B-lastare, tre TH550B-gruvtruckar och en DD422iE-borrigg med Sandviks "charging-while-drilling"-teknologi.

− I linje med vår expansionsstrategi inom batterielektriska fordon så är jag mycket glad över att teckna det här avtalet med Hindustan Zinc för att leverera den första batterielektriska gruvutrustningsflottan i Indien. Det här vittnar om Hindustan Zincs banbrytande ambitioner och den teknologiska mognaden i Sandviks BEV-erbjudande", säger Henrik Ager, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions, i ett pressmeddelande.