Sandvik förvärvar schweizisk precisionsverktygstillverkare

Photo: Spinx Tools

Sandvik meddelar att de har förvärvat 100 procent av aktierna i Schweizbaserade Sphinx Tools Ltd och dess helägda dotterbolag P. Rieger Werkzeugfabrik AG. Sphinx Tools erbjudande består främst av solida precisionsverktyg (mikroverktyg) och kirurgiska skärverktyg. Kunderna finns främst inom fordons-, flyg- och medicinsegmenten.

Företaget kommer att rapporteras i Sandvik Coromant, en division inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

− Med förvärvet av Sphinx Tools fortsätter vi att leverera på vår tillväxtstrategi. Att stärka vår position inom runda verktyg är en strategisk prioritet för vår verksamhet inom maskinbearbetningslösningar och med detta kommer vi att utöka vår produktportfölj inom mikroverktyg, ett område med hög tillväxt, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

Sphinx Tools finns i Europa med tre produktionsanläggningar i Schweiz och har global distribution.

− Förvärvet av Sphinx Tools passar mycket väl in i vår strategi att stärka vår position inom runda verktyg. Med Sphinx Tools får vi möjlighet att ta en globalt ledande position inom mikroverktyg, en premiumnisch inom runda verktyg, utöka vår produktportfölj och gå in i ett närliggande område med kirurgiska verktyg, säger Nadine Crauwels, chef för Sandvik Machining Solutions.