Tata Steel UK antar SBTi som ett steg på vägen mot nettonollutsläpp

Foto: Tata Steel

Tata Steel, Storbritanniens största stålproducent, meddelar att de formellt ska anta Science Based Targets med avseende på sitt program för utsläppsminskningar och nettonollsträvanden. Företaget kommer också att förbinda sin Port Talbot-anläggning i södra Wales att bli "ResponsibleSteel"-certifierad, enligt Tata Steel den första internationella standarden med certifierbara krav för ansvarsfull bearbetning och produktion av stål.

Tata Steels CCO Anil Jhanji, tillkännagav beslutet under ett keynote-tal för branschkollegor förra veckan på UK Metals Expo-mässan i Birmingham.

– Vi är på en resa för att minska koldioxidutsläppen, för att skapa en bättre värld för framtiden. Dessa åtaganden till SBTi och ResponsibleSteel är ett tydligt uttalande till världen och till våra kunder att vi menar allvar. Detta kommer att inkludera koldioxidutsläpp från alla aspekter av vår verksamhet, från vår upphandling av råmaterial och energi, till vår järn- och ståltillverkning i Port Talbot och genom vår nedströmsbeläggning, rörtillverkning och vidarebearbetning samt logistik, sade han.