Damstahl expanderar med webbshop och lager i Baltikum

Foto: Damstahl
Patrik Leijon. Foto: Damstahl

Efter att ha gjort sin första rekrytering i Baltikum i dagarna har de digitala dörrarna upp slagits upp för Damstahls nya webbshoppar i Estland, Lettland och Litauen. Det meddelar det tyska företaget, specialiserat på rostfritt stål, i ett pressmeddelande. Samtidigt öppnar Damstahl upp ett lager i hamnstaden Liepaja i Lettland som utökar företagets rostfria täckning till 13 länder.

– Intresset för rostfritt stål på den baltiska marknaden är stort och efterfrågan på en tillförlitlig leverantör med framstående digitala lösningar är hög, säger Patrik Leijon, vd för Damstahl Sverige.

– Det är en enorm potential liggandes framför fötterna på oss. Vi ser tydligt hur främst skandinaviska bolag flyttar hela eller delar av sin produktion till andra sidan Östersjön. Mycket på grund av en redan hög kompetensnivå lokalt och flera välinvesterade bolag med hög automationsgrad. Med vårt kompletta kunderbjudande ska vi skapa värde i Baltikum för ytterligare tillväxt.

Det nya 1000 kvadratmeter stora  lagret är strategiskt placerad i hamnstaden Liepaja i Lettland för att uppnå en effektiv logistikkoppling mellan Baltikum och företagets centrallager.  

Damstahl ingår i tyska NEUMO-Ehrenberg-koncernen.