Höganäs vd och koncernchef avgår med omedelbar verkan

Magnus Eriksson, CFO och tillförordnad vd. Foto: Höganäs

Fredrik Emilson, vd och koncernchef för metallpulverföretaget Höganäs, lämnar Höganäs och rekrytering av en ersättare inleds. Förändringen träder i kraft omedelbart. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tills en efterträdare har utsetts kommer CFO Magnus Eriksson att ta över rollen som tillförordnad vd utöver sina ordinarie arbetsuppgifter.

– Vi är tacksamma för Fredriks expansion av Höganäs, hans ledarskap genom turbulenta tider och hur han har stärkt vår position som världens ledande metallpulverföretag. Styrelsen har tillsammans med Fredrik kommit överens om att efter dessa intensiva år och inför den kommande strategin är det nu en perfekt tidpunkt för en förändring av ledarskapet. Vi vill tacka Fredrik för hans bidrag och önskar honom lycka till i framtiden, säger Magnus Hall, ordförande för Höganäs styrelse.

– Efter mer än tretton år med Höganäs och nästan sex år som vd under turbulenta och utmanande förhållanden, tycker jag att det är dags att lämna över styret till nya krafter som med förnyad energi kan ta Höganäs till nästa nivå, säger Fredrik Emilson.  

Förändringen av ledarskapet påverkar inte Höganäs inriktning eller aktiviteter, som skriver att dessa kommer att fortsätta som planerat. ”Vi kommer att fortsätta övergången till att bli en hållbar metallpulverproducent och dra nytta av alla de möjligheter som vår marknad erbjuder”.