Rönnskärsverken certifierat för Copper Mark

Foto: Boliden

Som första enhet inom Boliden har Rönnskärsverken blivit certifierat för Copper Mark. Coppar Mark är en certifiering där företag åtar sig att uppfylla 32 kriterier, till stor del hämtade från FN:s globala hållbarhetsmål. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är mycket stolta över att vi klarat certifieringen. Vi tar nu ett stort steg mot att bli en hållbar producent av koppar, och är en av ett trettiotal verksamheter i världen som har detta certifikat, säger Linn Andersson, platschef på Rönnskär.

Rönnskärs arbete mot certifieringen inleddes i februari 2022 och i mars samma år skickades en självutvärdering in som beskrev hur kriterierna uppfylldes. I slutet av året genomfördes en oberoende revision och nu är alltså Rönnskär först ut inom Boliden med Copper Mark-certifieringen.

Enligt Boliden Smelters VD Daniel Peltonen är utmärkelsen från Copper Mark ytterligare ett kvitto på den omfattande hållbarhetssatsning som initierats.

– Vi vill vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören i världen och då behöver vi också vara drivande i initiativ som möjliggör förändring, säger Daniel Peltonen.