Rusningen efter batterimetaller satte tonen på PDAC

Foto: FDAC

Den ljumna globala efterfrågan på metaller driven av recessionsspöket och Kinas svaga ekonomiska återhämtning förmådde inte rubba gruvbolagens starka tilltro till att batterimetaller är på väg in i en historisk tjurmarknad.

Så summerar nyhetsbyrån Bloomberg det dominerande sentimentet hos chefer, investerare och andra som besökte Prospectors & Developers Association of Canada, PDAC, en av gruvindustrins största mötesplatser, i år. Enligt arrangören lyfte PDAC fram branschens strävan att vara en del ”en del av lösningen i den världsomspännande övergången till renare energi”.

Rusningen efter batterimetaller har lett till en hel del aktivitet från investerare som inte vanligtvis är förknippade med gruvindustrin, till exempel biltillverkare och pensionsfonder. Detta var också ett tema som återkom under paneldiskussionerna på PDAC. Liksom det faktum regeringar i Nordamerika och Europa har börjat vidta åtgärder för att uppmuntra inhemsk metallproduktion för att motverka Kinas dominans.

Den fyra dagar långa konferensen i Toronto, Kanada, gästades av 23 819 besökare i år, mer än en tredjedel så många som förra året.