Profilgruppens vd avgår

Foto: Profilgruppen

Fredrik Zöögling lämnar sin roll som vd på Profilgruppen redan i nästa vecka. I ett pressmeddelande står att Profilgruppens vd Fredrik Zöögling och företaget kommit överens om att gå skilda vägar.

– Jag har inga kommenterar till det egentligen. Vi har en gemensam syn på saker och ting, det var ingen dramatik, säger styrelsens ordförande Mats Johansson, till Smålandsposten.

Fredrik Zööglings sista arbetsdag är den 31 mars. Tills dess att en efterträdare utsetts kommer finanschef Jonny Sandstedt gå in som tillförordnad vd.

Enligt Smålandsposten har företaget haft en tuff period med flera varsel den senaste tiden. Senast i januari fick 25 anställda besked om uppsägningar. Enligt tidningen har det också ”funnits splittringar mellan bolagets ägare, styrelse och ledning”.

I oktober tvingades dåvarande styrelseordföranden Klaus Wiemers lämna sitt uppdrag efter att bolagets största ägare Bengt Stillström uttryckt att han saknar förtroende för honom som ordförande. Men åsikten delades inte av andra storägare i företaget.

Profilgruppen är ett svenskt börsnoterat metallindustriföretag med säte och produktionsanläggningar för tillverkning av aluminiumprofiler i Åseda i Uppvidinge kommun.