Ny vd för Björkö Mekaniska

Foto: Björkö Mekaniska

Tony Nilsson har utsetts till ny vd för Björkö Mekaniska, där han efterträder Emanuel Svensson som haft tjänsten temporärt. Björkö Mekaniska skriver att Tony har en gedigen erfarenhet från industrin och arbetat inom företaget under sammanlagt 30 år. Närmast kommer han från en tjänst som sälj- och marknadschef för bolaget.

– Jag är glad att Tony Nilsson har accepterat tjänsten som verkställande direktör. Tony har en stark lokal förankring och en lång erfarenhet från marknad och försäljning vilket skapar utmärkta förutsättningar för bolagets fortsatta utveckling. Jag välkomnar varmt Tony och vill samtidigt tacka Emanuel Svensson som under 2022 förberett bolaget mot ett nytt ledarskap. Som affärsområdeschef inom affärsområdet Components kommer Emanuel fortsatt att stödja verksamheten för en smidig övergång, säger Magnus Biesse, styrelseordförande och koncernchef på Inducore.

– Bolaget startades av Egon och min pappa Göte 1979 och det är med en viss stolthet som jag tar mig an utmaningen. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet i Björköby och Eksjö bidra till bolagets fortsatta utveckling, säger Tony Nilsson som tillträdande vd.

Björkö Mekaniska erbjuder legobearbetning av metall och plast. Företagets specialitet är skärande bearbetning av aluminium. Björkö Mekaniska ägs av den privatägda industrigruppen Inducore.