Stilfold i samarbete med amerikanskt universitet kring origami-inspirerad tillverkning

Foto: Stilfold

Startupföretaget Stilfold, känd för sin origami-inspirerade tillverkning av stålplåt, har inlett ett samarbete med det amerikanska universitetet Georgia Tech.

Samarbetet omfattar såväl kunskapsutbyte som ett trainee-program, där studenter kommer att få möjlighet att arbeta direkt med tekniken i Stilfolds lokaler i Nacka, Stockholm.

– Genom Stilfold får våra studenter direkt erfarenhet av det absolut senaste inom avancerad ingenjörskonst och även ett tydligt hållbarhetstänk i hela konstruktionsledet. Dessutom får de möjligheten att arbeta nära en startup, något som är centralt i all vår undervisning, säger Dr. Lauren Stewart på Georgia Tech’s School of Civili and Environmental Engineering i ett pressmeddelande från Stilfold.

Georgia Institute of Technology är ett forskningsinriktat amerikanskt universitet med runt 40 000 studenter och verksamhet i Atlanta i USA, Lorraine i Frankrike samt Shenzhen i Kina.

– Att få chansen att arbeta så här nära ett världsledande universitet är en otrolig möjlighet för oss som företag, säger Jonas Nyvang, VD och medgrundare av Stilfold.

Studentutbytet kommer att starta i början av nästa år.