Schaeffler ökar investeringarna i grönt stål trots att det går åt mycket energi

Schaeffler stödjer H2 Green Steel som teknikpartner i utvecklingen av stål som kan användas till exempelvis bildelar. Totalt tog H2 Green Steel in cirka 1,5 miljarder euro i finansieringsrundan. Foto: H2 Green Steel

Stål används till många bildelar, men produceras idag på ett sätt som är skadligt för klimatet. Schaeffler vill förbättra sitt klimatavtryck i framtiden genom att investera i en grön start-up.

Det går åt mycket energi att tillverka stål i en masugn.

Den Herzogenaurach-baserade bil- och industrileverantören Schaeffler ökar kraftigt sina investeringar i det gröna stålföretaget H2 Green Steel.

Största aktieinvesteringen

Schaeffler gav ytterligare 65 miljoner euro i den senaste finansieringsomgången, meddelade företaget nyligen. Investeringen ligger nu på 100 miljoner euro. För Schaeffler är detta den största aktieinvesteringen hittills i en minoritetsandel i ett annat företag, heter det.

Schaeffler stödjer H2 Green Steel som teknikpartner i utvecklingen av stål som kan användas till exempelvis bildelar. Totalt tog H2 Green Steel in cirka 1,5 miljarder euro i finansieringsrundan.

Invånarna i staden Herzogenaurach hade redan gått med på att köpa CO2-reducerat stål från det svenska företaget 2021; Ett år senare skedde den första aktieinvesteringen i en finansieringsrunda.

H2 Green Steel bygger ett stålverk som går på vätgas i den norrländska staden Boden.

Källa: Schaeffler