RISE och Sandvik Coromant inleder samarbete inom additiv tillverkning

Bild. RISE

Sandvik Coromant har ingått partnerskap med Applikationscenter för additiv tillverkning vid RISE. –

– Det finns många utmaningar inom additiv tillverkning. Att försöka lösa några av dessa tillsammans med RISE och centrets övriga partner ska bli väldigt spännande, säger Ulf Rolander, Senior R&D Expert på Sandvik Coromant, i ett pressmeddelande.

Additiv tillverkning, också känt som 3D-printing, möjliggör enligt RISE ett paradigmskifte för tillverkningsindustrin och är relevant för flera sektorer. För att tillgängliggöra teknologin och stötta företag i införandet av den, startade RISE för ett par år sedan, tillsammans med industri och akademi, Applikationscenter för additiv tillverkning.  

Sandvik Coromant, som blir centrets 19:e medlem, är specialiserade på verktyg och tjänster inom skärande bearbetning och del av industrikoncernen Sandvik AB.

- Vi är otroligt glada att välkomna vår nya partner Sandvik Coromant till centret. Detta partnerskap är extra viktigt för arbetet med att övervinna utmaningar inom efterbearbetning och kommer verkligen att stärka Applikationscenter för additiv tillverkning. Jag förutser en framtid präglad av produktiva samarbeten och gemensamma framsteg, säger Seyed Hosseini, ansvarig för Applikationscenter för additiv tillverkning.

 

Om Applikationscenter för additiv tillverkning

Applikationscenter för additiv tillverkning finns till för företag och offentliga aktörer som är intresserade av att utforska additiv tillverkning.

Centret erbjuder bland annat tjänster inom:

  • Design för additiv tillverkning
  • Material- och processutveckling
  • Efterbearbetning och kvalitetssäkring
  • Nya affärer och affärsmodeller