Fredrik Bergsten ny vd för Botnia Exploration  

Foto: Botnia Exploration

Fredrik Bergsten har utsetts till ny vd för prospekteringsbolaget Botnia Exploration. Fredrik är sedan 2021 ekonomichef för Alimak Group Sweden AB.

Fredrik är civilekonom från Luleå Tekniska Universitet och har tidigare varit anställd som ekonomichef på Boliden Minerals.Innan han anställdes på Boliden Mineral arbetade han som auktoriserad revisor vid Deloitte AB​ i Skellefteå.

- Fredrik har ett gediget kunnande om de finansiella och strategiska aspekterna av gruvor, framför allt från sin tid som ekonomichef för Bolidens gruvor i Västerbotten. Då Botnia Exploration är inne i en mycket spännande fas med förberdelser inför gruvstart hälsar vi Fredrik varmt välkommen till bolaget, säger Botnia Explorations styrelseordförande Johan Norman. 

- Möjligheten att, tillsammans med bolagets styrelse och medarbetare, vidareutveckla kända och framtida fyndigheter till lönsamma gruvprojekt känns både inspirerande och spännande och är något som jag ser mycket fram emot. Jag är trygg med att mina erfarenheter från gruvbranschen tillsammans med mitt ledarskap skall kunna bidra positivt, säger Fredrik Bergsten.

Fredrik Bergsten är född 1977 och efterträder Thomas Söderqvist som fortsätter i styrelsen för Botnia Exploration. Fredrik Bergsten tillträder senast den 4 april 2024.