BE Group tecknar avtal med stålproducenten AFV Beltrame

Grossistbolaget BE Group har signerat ett nytt samarbetsavtal med den ledande stålproducenten AFV Beltrame. Avtalet gäller Beltrames nya produktserie av stång- och profilstål – koldioxidneutrala Chalibria.

– Som grossist har vi ett stort ansvar att bidra till den gröna omställningen i branschen. Vi har ett långvarigt partnerskap med Beltrame och har följt utvecklingen av Chalibria sedan starten. Den här typen av produkter är väldigt intressant både för oss och för våra kunder, konstaterar en mycket nöjd Olof Berghell, produktchef för långa produkter och rör på BE Group.

Han ser många fördelar med Chalibria:

– Först och främst använder Beltrame 100 procent återvunnet skrot i ståltillverkningen. Produktionen sker i ljusbågsugnar som drivs av elektricitet, vilket innebär att man redan här ligger lågt i jämförelse med stålindustrin medelvärde när det gäller koldioxidutsläpp.

Men det som gör Chalibria unikt, enligt Olof, är att man klimatkompenserar för de resterande CO2-utsläppen som uppstår i samband med tillverkningen genom att köpa kolkrediter i specifika miljöprojekt.