L5 Navigation förvärvar Rockma

Foto: L5 Navigation
Bild: L5

L5 Navigation, ett bolag inom positioneringsteknik för maskinstyrning och GNSS-mätning, har förvärvat Rockma System AB.

Rockma utvecklar och levererar maskinstyrningsmjukvara för borriggar, borrövervakningssystem och realtids-berganalyssystem. Rockma grundades 1999 och har hundratals installerade system inom den globala gruvbranschen, enligt L5.

Med Rockma får L5-koncernen en proprietär mjukvarusvit inom specialmaskinområdet och etablerar bolaget för global tillväxt inom gruvor och infrastruktur. Rockma’s ledning med Patric Mårtensson i spetsen fortsätter leda verksamheten och ansluter som delägare i L5-koncernen.

– Rockma har som mål att vara en ledande nischleverantören av maskinstyrnings- och berganalysmjukvara globalt. Genom att bli en del av L5 Navigation får vi tillgång till kommersiella muskler att få ut vår ledande teknik till kunder i hela Norden och genom gemensamma samarbetspartners internationellt, säger Patric Mårtensson, VD på Rockma, i ett pressmeddelande.

– Genom förvärvet av Rockma stärker vi ytterligare vår ställning som Nordens ledande leverantör av maskinstyrningssystem för specialmaskiner inom bergbrytning,säger Martin Lindgren, VD för L5 Navigation.

Villkoren för affären har inte offentliggjorts.